П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині селяни заблокували свинокомплекс (ВІДЕО)

Тисячі свиней голодують на Тернопільщині. Підвезення кормів тваринам перекрили люди, бо їм смердить.

свиніСвинокомплекс у місті Ланівці збурив городян на акцію протесту. Люди вже другий тиждень тримають в облозі свинарник, повідомляє ТСН.

У такий спосіб хочуть позбутися небажаних сусідів. Свині голодують, водії відпочивають. Сотні жителів Ланівців оточили свинарник з усіх боків та не пропускають машини із кормами.

Люди і вдень, і вночі блокують в’їзди на свинокомплекс. Вони облаштували на дорозі смугу перешкод . Тут є пляшки з коктейлями Молотова, довжелезний стіл і, навіть, колючі перешкоди. Вартують по черзі , їсти варять просто неба, гріються у наметі. Тактика містян проста – зморити свиней голодом.

Поросят посадили на дієту, бо усе навкруги смердить їхніми відходами. Боротьбу із небажаним сусідом люди розпочали ще навесні. Тоді власники свинокомплексу пообіцяли до зими свиней вивезти, ферму закрити. Але не склалося. Таке зневажливе ставлення до вимог громади дуже обурило людей.

“В них немає основних дозвільних документів – це на викиди. Дуже коротка віддаль від свинокомплексу до населенного пункту – 10 метрів, згідно законодавства віддаль повинна бути не ближче 500 метрів”, – каже пікетувальник Олег Довгалюк.

Представники аграрного підприємства просять людей дати їм ще 9 місяців на закриття свинарника, бо не мають куди вивезти тварин. У представника агропідприємства , коли розповідає про голод у блокадному свинарнику, ком у горлі.

“Припинилося завезення кормів, рано чи пізно ми дійдем до того – вони вже на зменшеному раціоні стоять, вірніше на мінімальному, і рано чи пізно вони почнуть гинути”, – каже директор агропідприємства Іван Хаблюк.

Натомість люди налаштовані рішуче, блокаду не припинять допоки свинарник не закриють. І вже вказують нову адресу для свиней – Донеччина, передова АТО, м’ясна тушкованка для бійців.