П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі по міській раді “вдарили” потрійним пікетом (ВІДЕО)

Сьогодні під час сесії Тернопільської міської ради відбувається відразу три акції протесту.

пикет-миськрадаЛюди протестували проти змін до генплану, проти забудови скверу на вул. Слівенська та навіть проти гомосексуалізму, пише “20 хвилин”.

Пікети відбулись під стінами міської ради, де проходить сесія, вранці у четвер, 16 червня.

Одні активісти протестують проти змін до генплану. Акція під міською радою мирна, люди прийшли з плакатами, на яких висловили свою позицію.

– Ми прийшли для того, щоб висловити думку громади стосовно тих змін до генплану, які пропонує внести міська рада, – голова Тернопільської обласної партійної організації “Демократичний Альянс” Денис Милий. – Ми думаємо, що генплан сфальсифікований і цьому є багато доказів, які уже передані до правоохоронних органів.
Є багато фактів незаконного виділення земельних ділянок, каже пан Милий.

– І для того, щоб не допустити легалізації усіх цих речей, ми висловлюємо свою думку, – продовжує співрозмовник. – В порядку денному цього питання немає. Але я не думаю, що той факт, що ми висловимо зараз свою думку, а питання немає у порядку денному, що це має якесь значення. Ми маємо свою думку і висловлюємо її депутатам і просто так цього не залишимо.

Це уже не перший пікет активістів проти змін у генплані. Проте після попередніх пікетів, як зазначив Денис Милий, нічого не змінилось.

– Інформація як була абсолютно закрита для громади, так і є досі, – додає чоловік. – кримінальне провадження ще розслідується, результатів немає. Ми хочемо, щоб депутати не розглядали цих злочинних питань доти, поки не буде усе прозоро для громади і поки не буде конкретних рішень.

Ще одна акцію протесту поруч з активістами, які проти генплану, влаштували мешканці будинку на вул. Слівенська, 11. Вони проти забудови скверу.

– Це проблема не лише нашого будинку, а й інших, – говорить представник будинкового комітету Жана Кійко. – Проблема у тому, що сквер між нашими будинками хочуть забудувати. Вирубати старі дерева. І сьогодні може вирішуватись доля цього скверу.

Люди скаржаться, що зелена прибудинкова зона уже віддана під забудову і там почались роботи.

– Уже знищили клумби, повиривали кущі, навіть намітили вирубку 40-річних дерев і це без жодного обговорення з нами, мешканцями, – каже жінка. – Наші мешканці випадково побачили, що за будинком працює будівельна бригада, викликали поліцію. Поліція нас підтримала.

Завдяки протесту людей, як каже пані Жана, роботу припинили на місяць.

– Ми хотіли відновити насадження у нашому дворі, однак вчора до нас прийшли хлопці спортивного вигляду і погрожували жінкам, які саджали квіти, – продовжує Жанна Кійко. – Прийшов з ними чоловік, якого звати Борис Рубленик. Його цікавило чому ми саджаємо квіти на його території. Відколи це його територія?

Мешканці будинку кажуть, що відстоюватимуть свої права до кінця.

Під міською радою поруч з цими двома був ще один пікет. Жінка протестувала проти гомосексуалізму.