П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільська міська рада помстилася за критику партії “Свобода” (ФОТО)

Минулого тижня у Тернополі демонтували останні кіоски торгової мережі “Інтерпрес”.

інтерпрес-демонтажЗагалом же, цього року з тернопільських вулиць прибрали близько десятка газетних кіосків цієї компанії.

Наразі ж у розповсюджувачів в межах Тернополя не залишилося жодного кіоску. Планують виживати (а як там воно получиться – буде видно) лише за рахунок лотків, розміщених у магазинах та торгових центрах.

У тернопільському “Інтерпресі” не приховують, що їхні проблеми почалися після того, як кілька років тому львівська газета “Експрес” опублікувала серію матеріалів про джерела фінансування партії “Свобода”.

Компанія “Інтерпрес-Тернопіль” є філією львівського товариства “Інтерпрес”, яке входить в структуру “Експресу” і займається роздрібною реалізацією продукції видавництва.
А мер Тернополя Сергій Надал є членом партії “Свобода” про фінансування якої і йшлося на сторінках популярного видання.

Ось таким чином львівські розбірки перемістилися у тернопільську площину.

У товариства “Інтерпрес-Тернопіль” закінчився договір оренди землі, на якій розміщені кіоски. А міська влада, очолювана Сергієм Надалом, вирішила відігратися.

Договір оренди “Інтерпресу” у міській раді не продовжили, а потім публічно заявили, що кіоски знаходяться на комунальній землі незаконно, а значить підлягають демонтажу.

Спроби вирішити конфлікт і зберегти кіоски не увінчалися успіхом. Минулого року, напередодні місцевих виборів, мережу газетних кіосків іще не чіпали, а от після виборів у злопам’ятного Надала вирішили показати хто в місті господар.

Як кажуть воїни середньовіччя – зуб за зуб, око за око. Ніби усе правильно. Тільки от міському керманичу не варто після цього говорити про демократичні європейські цінності, пише Інтернет-видання “Галас”.