П’ятниця , 19.04.2024

Директора автошколи судитимуть за отримання хабара

3000 гривень вимагав та отримав директор автошколи за виготовлення посвідчення водія.

суд5Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора автомобільної школи у одному з районів за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368-3 та ч.1 ст.366 КК України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди та службове підроблення).

Досудовим розслідування встановлено, що обвинувачений власноручно склав фіктивні довідки про те, що місцевий житель нібито пройшов у автошколі перепідготовку з керування транспортним засобом для отримання посвідчення водія категорії «В» та «С1».

За видачу підроблених офіційних документів керівник автошколи вимагав від водія 3 000 гривень. Після отримання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці.

За цим фактом розслідувано кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому направлено для розгляду до суду, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.