П’ятниця , 29.03.2024

За оренду двох гектарів землі тернопільський посадовець вимагав 3000 доларів хабара

Керівник обласної кадастрової служби на Тернопільщині хотів зробити собі подарунок напередодні Дня незалежності. Але на вийшло…

zemliaДо Головного управління Держгеокадастру звернувся громадянин для отримання в оренду земельної ділянки площею 2 га для ведення фермерського господарства. Керівник кадастрової служби за позитивне вирішення питання зажадав «фінансової допомоги» у сумі 3 тисячі доларів США.


Під час отримання другої частини неправомірної вигоди 22 серпня 2016 року посадовця було затримано оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області спільно з слідчими військової прокуратури Тернопільського гарнізону. Всього хабарник встиг отримати 500 доларів США.

За даним фактом військовою прокуратурою Тернопільського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Дане правопорушення передбачає від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Посадовця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.