Четвер , 28.03.2024

Через відсутність дорожніх знаків посадовця міськради оштрафували на 1000 гривень

Осіннє комісійне обстеження вулиць міста проводили 3 до 23 жовтня працівники Управління патрульної поліції Тернополя разом з представниками відділу технічного нагляду міської ради.

znaky1Під час огляду виявлено, що 385 дорожніх знаків на вуличній мережі міста відсутні. А це збільшує ймовірність скоєння дорожньо-транспортних пригод.

764 дорожніх знаків не відповідають вимогам держстандарту.

Також слід зазначити, що на деяких вулицях міста відсутня або потребує поновлення дорожня розмітка, що, в свою чергу, створює небезпеку для учасників дорожнього руху та пішоходів.

Потрібно поновити розмітку на вулицях з найбільшою інтенсивністю транспортних засобів, а саме: Микулинецькій, Бережанській, Бродівській, Львівській, Тролейбусній, Новий Світ.

На сьогоднішній день комунальними організаціями не належно проводиться ремонт дорожнього покриття. За період поточного року на проїзній частині вулиць міста ліквідовано лише 41,5 тис. м² ямковості, а ще необхідно ліквідувати близько 22,3 тис. м².

Також додаткового освітлення потребують 174 пішохідних переходи.

За неналежне утримання вилично-шляхової мережі притягнуто до адміністративної відповідальності одну посадову особу. Вона повинна заплатити штраф у розмірі 1020 грн., повідомляє прес-служба патрульної поліції Тернополя.

Про виявлені недоліки Управлінням патрульної поліції були направлені відповідні листи міському голові та начальникові управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради.