П’ятниця , 29.03.2024

Надал почав особисто керувати процесом очищення міста від снігу. Ситуація кардинально змінилася

Міський голова Тернополя Сергій Надал стримав обіцянку – головні дороги міста почищені від снігу після чергового сінгопаду.

31

Очищені від снігу тернопільські дороги. 2 грудня 2016

Основні магістралі почищені до «чорного асфальту», очищаються та посипаються сумішшю тротуари та прибудинкові території.

Листопадовий «урок» врахований

Після неякісного очищення міста під час недавнього аномального листопадового снігопаду, міський голова Тернополя Сергій Надал взяв під особистий контроль підготовку міста до нових снігопадів. І під час наступного снігопаду 2-3 грудня здав цей «іспит».

Ще перед початком снігопаду, міський голова провів засідання оперативного штабу з ліквідації снігових заметів, під час якого разом з профільними структурами було обговорено першочергові заходи з очищення вулиць Тернополя під час снігопадів. Був розроблений та затверджений план очищення вулиць міста від снігу, який відразу оприлюднили на сайті міської ради Тернополя. На прибирання міста виїхало 17 одиниць лише спеціалізованої важкої техніки. Всі працівники ЖЕКів були попереджені про штрафи за неякісну роботу або за невихід на роботу двірників. Цього разу працівники ЖЕКів працювали значно ефективніше.

Також у зв’язку з тим, що мерія Тернополя не буде продовжувати договір з головним підрядником по очищенню міста “ТерКомуналСервіс” (через саботування прибирання міста під час минулого снігопаду) та виставила йому штраф на суму майже 2 млн грн., мерія заключила разові підрядні договори з новими підрядниками, які й мали очистити основні магістралі міста та другорядні дороги.

Місто чистили від снігу нові підрядники

Як заявив міський голова Тернополя Сергій Надал, потенційним підрядникам був даний шанс проявити себе.

«Всі потенційні підрядники, які планують працювати з мерією Тернополя щодо очистки міста, змогли показати себе. Вони мали продемонструвати, в першу чергу громаді Тернополя, як вони можуть працювати. Впевнений, що ці компанії приймуть участь у тендері щодо обрання нових підрядників для очищення Тернополя», – підкреслив міський голова.

Мер дав завдання підрядникам якнайшвидше очистити Об’їзну та інші магістральні вулиці, щоб унеможливити корки та забезпечити належний рух громадського транспорту.

«Важливою частиною роботи по очищенню міста від снігу – було швидке та якісне очищення основних магістральних вулиць, особливо Об’їзної, щоб не допустити «корки» та забезпечити належний рух громадського транспорту. Окремі вулиці техніка очищувала по декілька разів, оскільки їх знов замітав сніг. Але, таким чином, нам вдалося уникнути проблем з рухом транспорту, як громадського, так і приватного», – зазначив Сергій Надал.

Також міський голова дав вказівку терміново почистити тротуари міста та посипати їх спеціальною сумішшю.

«Щоб не повторилися минувші проблеми, я зобов’язав комунальні служби не лише очистити від снігу тротуари, а й посипати їх спеціальною сумішшю. Після снігопаду починалися морози і навіть очищені тротуари перетворились на «ковзанку», загрожуючи здоров’ю тернополян», – зазначив Сергій Надал.

Тернополяни діяли, як справжня Громада

Міський голова також подякував тернополянам за розуміння та допомогу в очищенні міста від снігу.

«Я щиро вдячний тернополянам за терпінням та, що вони не залишилися байдужими та долучилися до прибирання міста. Дійсно ще мали місце «огріхи» у роботі, комунальники не завжди працювали так швидко, як хотілося. Але мерія робить все можливе, щоб покращити якість прибирання міста. Дуже приємно, що цього разу багато добросовісних підприємців виконали розпорядження мерії та самостійно очищали територію навколо своїх магазинів, підприємств офісів тощо. Навколо своїх помешкань самостійно очищали територію і прості тернополяни. Також тернополяни-водії переважно не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях, що значно полегшало прибирання міста спеціалізованою технікою. Ми діяли спільно, як справжня Громада. Дякую Вам за це», – заявив Сергій Надал.

 

Віра СОТНИК