П’ятниця , 19.04.2024

Зять президента США Дональда Трампа виявився нащадком євреїв із Тернопільщини

Джерад Кушнер, зять президента США Дональда Трампа, виявився нащадком українських євреїв, які минулого століття виїхали в Америку.

Дональд Трамп з донькою та зятем

Дональд Трамп з донькою та зятем

Про своє коріння по лінії батька Джаред Кушнер розповів під час виборчої компанії Дональда Трампа, пише газета “Вісті”.

Бабуся Джерада, дід і прадід вижили під час Голокосту і приєдналися до партизан, які переховувалися на межі Білорусі та України.

А по лінії матері Джаред виявився євреєм з українським корінням – про це сказано на генеалогічному сайті. Згідно нього, дідусь його мами Давид Штадтмауер народився у Підгайцях Тернопільської області. Також є дані, що найближчі його родичі походять із села Козов (ймовірна смт. Козова – ред.) та львівського села Краковець.

Приблизно у 20-их роках Штадмауери перебралися в Америку і осіли у Нью-Йорку. І вже там батьки Джерада познайомилися.

Американський бізнесмен Джерад Кушнер є власником девелоперської компанії та газети  New York Observer. Його дружина Іванка Трампа – донька нещодавно обраного президента США Дональда Трампа.

2 коментарі

  1. Зоотехник

    Вони вже скрізь проникли… От завдав біди усьому світу Навахудоносер. Вірно кажуть “не чіпай лайно – не буде смердіти”…

  2. Палаволо

    Насправді нащадки євреїв з України пам’ятають свою історичну батьківщину, це стосується кулінарії, певних звичок. Для мене особисто було дуже дивним, як люди стільки разів принижені в Україні, переживали за неї під час двох останніх революцій. Вважаю що нам, українцям, треба бути вдячним цим людям, адже вони нас багато чому навчили та й і у нас навчились