Субота , 20.04.2024

Під час жнив в області згоріло майже 130 га хліба, на полях загинуло двоє людей

В період жнив у 2015р. на присадибних ділянках, які знаходяться у користуванні громадян на території Тернопільської області виникло 87 пожеж проти 36 пожеж у 2014 році (+ 241%), з яких 5 пожеж зернових посівів на корені.

Таку інформацію озвучив заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра під час виїзного засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 14 серпня в ДСНС.

Внаслідок пожеж, як повідомляє Леонід Бицюра, вогнем знищено не лише післяжнивні залишки, стерню та суху траву, але й травмовано 3 особи, з них із смертельним наслідком – 2.

Пожежами знищено 119,66 га хліба на корені сільськогосподарських підприємств, 9,4 га посівів зернових культур на приватних ділянках, які знаходяться у землекористуванні громадян.

“Головними причинами такого роду пожеж є, в першу чергу, навмисні підпали, що замасковані під необережне поводження з вогнем. Також відсутність контролю лісокористувачів та власників земельних ділянок, що досить часто спричинює масштабні пожежі та призводить до значних матеріальних збитків”, – зазначив голова ДСНС України Микола Чечоткін.