Четвер , 28.03.2024

Шахраї дурять тернополян навіть із-за грат

Кримінальні новини Тернопільщини: 10000 гривень з рахунку жительки Микулинець зняли шахраї.

грати, тюрма

Жінка сама повідомила зловмисникам усі реквізити банківської картки, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

За словами потерпілої, її товаришка займається торгівлею через Інтернет, саме до неї спочатку й зателефонував невідомий чоловік, який, начебто, зацікавився товаром. Продавець перенаправила клієнта до подруги з Тернопільщини, мовляв та надасть реквізити, потрібні для перерахунку коштів.

Покупець сконтактував з потерпілою й пообіцяв невдовзі перерахувати обумовлену суму. А вже за деякий час до жінки зателефонували вдруге. Додзвонювач назвався працівником банку й повідомив, що на рахунок мобільного клієнтки надійшли гроші, однак, аби їх зняти, потрібно перерахувати надходження на банківську картку.

Щоб завершити трансакцію чоловік попросив назвати реквізити «пластикового гаманця». Жінка виконала інструкції незнайомця, однак коштів від цього на зарплатній картці не прибавилося, навпаки зникли всі накопичення – десять тисяч гривень.

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася із заявою в районний відділ міліції. Інформацію про злочин правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань з правовою кваліфікацією статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

За словами заступника начальника Теребовлянського РВ–начальникакримінальної міліції Степана Яворського, шахраї, найімовірніше, працювали у парі, бо телефонували до жінки з різних номерів. Зараз міліціонери працюють над встановленням осіб підозрюваних.

Не виключено, що лиходії, які почистили рахунок жительки Микулинець, наразі перебувають у місцях позбавлення волі. Це мобільне шахрайство в районі далеко не перше. В одному з випадків оперативним шляхом міліціонерам таки вдалося з’ясувати, що підозрюваний  у злочині відбуває покарання в пенітенціарній установі Київщини. Відтак є підстави вважати, що й цього разу до потерпілої телефонували з-за грат.