П’ятниця , 19.04.2024

Під Верховною Радою від вибуху гранати постраждали близько 50 міліціонерів. Один з них помер

Протестувальники під Верховною Радою використали вибухові пакети і бойову гранату, в результаті чого поранення отримали кілька десятків міліціонерів.

За словами радника глави МВС Антона Геращенка в військовослужбовців, які охороняють Верховної Ради, кинули бойову гранату.

“Кілька військовослужбовців Національної Гвардії отримали важкі поранення. Їх життя в небезпеці. МВС здійснює першочергові дії з пошуку та затримання провокаторів”, – напиcав Геращенко у себе в Facebook.

Також, за словами очевидців серед постраждалих також є журналісти. Постраждалих забирають до лікарні на машинах поліції та “швидких”.

граната1граната2

Станом на 14.40 під час сутичок під Верховною Радою, було поранено близько п’яти десятків військовослужбовців Національної гвардії України, що проходять службу у військових частинах Київського гарнізону, четверо з них у важкому стані, повідомили у прес-службі Національної гвардії.

Станом на 14.50 голова Київської міської держадміністрації Віталій Кличко повідомив, що один із правоохоронців, які постраждали від вибуху гранати, помер у лікарні.

У понеділок після того, як депутати схвалили у першому читанні зміни до Конституції  щодо децентралізації, невдоволені мітингувальники пішли у наступ на парламент.