Вівторок , 23.04.2024

Тернополянин вручив аграрному міністру качан кукурудзи

Відомий тернопільський громадський діяч Олександр Башта вручив качан кукурудзи міністру агропромислового комплексу Олексію Павленку під час його вчорашнього перебування на Тернопільщині.

“Я тут з міністром АПК поспілкувався. Точніше чекав 40 хв, слухав 1,5 години і одну хвилину він мені приділив, точніше я вицарапав у нього”. – написав Олександр Башта на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.
Вручаючи міністру свій подарунок пан Башта зазначив:
“Отак виглядає кукурудза, про яку ви сьогодні так багато говорили. Я хочу вам її подарувати тільки з однієї ціллю: якщо є якась кримінальна корупційна складова у ваших відносинах з паном Іваном Мірошниченком, депутатом від «Самопомочі», я прошу вас – припиніть це і не зв’язуйтесь з такими людьми. Це вам від Тернопільщини”.
Міністр прийняв подарунок.
– Кукурудза – прекрасний напрям. – зазначив Олексій Павленко. – Багато людей кажуть, що кукурудза виснажує ґрунт. Це неправда. В Штатах вирощують 360 мільйонів кукурудзи, з яких тільки 30 експортується. Все інше іде на біоетанол. 37% транспорту, який є, наприклад, у Бразилії, – заправляють біоетанолом.

Читайте також: На Тернопільщині “Борднетце” відкриє ще одне підприємство

Як пояснив Олександр Башта, до такого кроку він вдався тому, що нещодавно міністр аграрної політики начебто був помічений у корупційних схемах Державної продовольчо-зернової корпорації України разом із нардепом Іваном Мірошниченком та Валерієм Томиленком.