П’ятниця , 19.04.2024

Тернопіль зустрів тіло Героя АТО, який загинув на Донеччині

Зі сльозами на очах та молитвою на устах декілька десятків тернополян зустрічали тіло 35-річного Андрія Капчура.

«Вантаж 200» супроводжувала міліція. Окрім бійця з с. Забойки через місто везли ще одного загиблого з Івано-Франківська. Над полеглими воїнами представники духовенства відправили поминальний молебень, до труни поставили квіти очільники області, району, політики та громадські активісти, повідомляє сайт “Тернополяни”.

– Андрій загинув 25 січня близько 14 години під час бою поблизу села Санжарівка, -розповідає командир 3-го взводу 1-ої роти 128-го гірсько-піхотного батальйону Андрій Слота. – ДНК робили двічі, адже спершу знайшли тіло іншого бійця, що підтвердила експертиза, а от пізніше ідентифікували Андрія.

За словами старшого офіцера групи по роботі з особовим складом Тернопільського обласного військового комісаріату майора Олени Величанської, до пошуків нашого земляка долучилося дуже багато волонтерів, його друзів та рідних, бойових побратимів тощо.

– Це велика трагедія для цієї великої, дружньої багатодітної родини, адже вони до останнього вірили, що побачать свого захисника живим. Та не судилося… Висловлюємо величезну подяку і дніпропетровським волонтерам, і тернопільським. Завдяки їхнім старанням та максимальній організації процесу транспортування загиблих, вдалося позбавити згорьовану родину зайвих клопотів, – каже Олена Величанська.

Андрія Капчура довго шукали, останнім часом він перебував у морзі міста Дніпропетровськ. Вже завтра його поховають у рідному селі Забойки. Прощання з бійцем, що віддав своє молоде життя за Україну відбудеться 19 серпня о 15 годині.

– Він ніколи не був позаду, не ховався за спинами побратимів. Андрій був гідним захисником і справжнім патріотом. За його подвиг ми дякуємо йому, він завжди житиме у нашій пам’яті, наших серцях. Герої таки не вмирають! – додав старшина взводу, в якому служив загиблий боєць, Анатолій Плашко.