П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі бійцю АТО вручили ключі від квартири

У Тернопільській єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату вручили ключі від квартири Олегу Рудяку, бійцю, який рік провів у зоні АТО. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ (КП).

Олег Рудяк родом із Колодіївки Тернопільської області. Він із багатодітної родини, в сім’ї 5  дітей, батько 6 років тому помер, мати перенесла онкооперацію.

Владика Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький особисто передав ключі від житла бійцеві.
– Тернопільська єпархія знайшла можливість завдяки стараннями одного з меценатів подарувати квартиру для бійця, який був на службі в АТО. – зазначив архієпископ. – Олег Рудяк приклав багато зусиль для миру і спокоюв Україні і це має бути оцінено. Звичайно, він не єдиний, хто потребує допомоги. Але обставини його сімейного життя і праці вказали, що сьогодні кватира має бути подарована саме йому.

Архієпископ запевнив, що церква і надалі шукатиме меценатів, для того щоб допомагати й іншим бійцям. Тернопільська єпархія допомагає солдатам як в Тернополі, так і в районах області, підтримує волонтерський рух, військові частини,намагається забезпечувати солдатів засобами індивідуального захисту, продуктами, а також не лише матеріальною, а й психологічною підтримкою. Священики займаються емоційною реабілітацією бійців, також є підрозділ, який збирає вишиванки, книги, настільні ігри.

– Хлопці кладуть своє життя за нас на Сході і найкраща допомога їм – це справи, а не тільки слова. – каже будівельник Юрій Петрик, завдяки якому боєць отримав житло. – Ми прийняли рішення посприяти учасникам АТО із отриманням помешкання. Це було зроблено спільно з Тернопільською єпархією. Житловий будинок, у якому сім’я Рудяків отримала квартиру – новобудова в Підволочиську.