Субота , 20.04.2024

Хомінець закликає депутатів виконати моральний обов’язок і прийти на сесію

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець закликає депутатів взяти активну участь у пленарному засіданні сесії облради, яке заплановане на 13 серпня.

“Брати участь у роботі сесій, приймати важливі для області рішення – моральний обов’язок депутата. – зазначає голова облради у своєму зверненні. – Вважаю: ігнорування пленарних засідань – деструктивна та безвідповідальна позиція! Візьмімо якомога активнішу участь  у ІV пленарному засіданні 52 сесії Тернопільської обласної ради 13 серпня.

На сесії облради депутати мають затвердити перспективний план об’єднання громад та оголосити вибори у новостворених громадах. За словами голови облради, 13 серпня це чи не крайній термін, щоб дати шанс громадам на отримання дієвого, з широкими повноваженнями місцевого самоврядування.

“Конструктивної роботи чекає від нас уся область, на це сподіваються наші виборці, – зазначає Василь Хомінець. – Особливо краян надихнув приклад Тернополя. Адже обласний центр додатково отримав 250 мільйонів гривень. Це чималий вклад у розвиток інфраструктури міста. Тож не обділяймо усе Тернопілля. Адже впровадження реформи – це насамперед розширення повноважень місцевих рад, відчутне збільшення надходжень до місцевих бюджетів”.

Окрім перспективного плану сесія має розглянути ще ряд важливих питань, зокрема зміни до бюджету. У тому числі ті, якими передбачено майже два мільйони на будівництво (придбання) житла для сімей військовослужбовців, загиблих у зоні АТО, та постраждалих (інвалідів І-ІІ групи).

Читайте також:  У “Замки Тернопілля” вкладуть ще майже 10 млн. грн.

Нагадаємо, попереднє пленарне засідання, яке було заплановане на 30 липня, не відбулося через відсутність кворуму.