Четвер , 28.03.2024

Шахрайка видурила у терноплянки 14 тисяч гривень і золото

Із заявою про крадіжку до правоохоронців Тернопільського міськвідділу міліції звернулася 74-річна мешканка обласного центру.

Пенсіонерка думала, що впускає в житло потенційних квартирантів, а з’ясувалося – шахраїв і злодіїв.

За інформацією слідчого Тернопільського міськвідділу Володимира Сольника, потерпіла та зловмисники познайомилися на центральному ринку. Чоловік та жінка шукали на декілька днів житло. Тернополянка погодилася здати в оренду одну з кімнат власної квартири.

Вже в помешканні гостя стала розпитувати про рідних господині. Пенсіонерка розповіла їй про хворобу сина. Нова знайома одразу запропонувала свою допомогу – поворожити.

Під час ритуалу ворожка зазначила, що бачить страшне сімейне прокляття, через яке син хворітиме ще довго. Наказала принести усе золото та готівку, що є в квартирі. Запевнила, що саме на них пороблено прокляття.

Жінка витягла з шафи шубу, у кишені якої ховала усі заощадження. Шахрайка завернула золото і готівку в газету, щось пошепотіла над пакунком та запхала його назад до сховку. Відтак лиходійка пішла викинути на вулицю усі речі, задіяні в ворожбі.

Жінці ж наказала молитися. Потерпіла довго чекала на повернення квартирантів, а потім кинулася до сховку. Замість грошей і коштовностей витягла з кишені лише газету. Ворожка та її спільник викрали у потерпілої 14 тисяч гривень та сім золотих прикрас. Тернополянка звернулася за допомогою в міліцію.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Працівники міліції застерігають: не будьте надто довірливими. Невідома особа, яку ви зустрінете на вулиці чи впустите до хати, не допоможе вам вирішити родинні проблеми чи покращити здоров’я. Найкраще, не мати справу з пройдисвітами, а коли й потрапите на гачок до шахраїв, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції.

Камери спостереження з крамниці поблизу помешкання потерпілої зафіксували одного з шахраїв. Будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідувані злочину, повідомляйте за телефонами у Тернополі 27-17-10, 27-12-58, 067 354 15 35.