П’ятниця , 29.03.2024

Заступника мера Тернополя почнуть судити 16 вересня

Перше підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно Володимира Каміснкього відбудеться 16 вересня о 9:00 в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду.

 

Справу вестиме суддя Федір Берегуляк. Про це йдеться у зайві-відповіді, що прийшла на ім’я голови Тернопільського обласного осередку ГО «Ідея Нація» Олексія Станька, повідомляють “Тернополяни”.

Нагадаємо, 21 серпня до Тернопільського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт разом із матеріалами досудового розслідування стосовно Володимира Камінського.

Справі було присвоєно єдиний унікальний номер, однак на протязі п’яти днів  не призначено дату підготовчого судового засідання, що суперечить Закону.

Відтак місцеві громадські активісти були переконані – справу затягують навмисне, аби судова тяганина не «завадила» місцевим виборам.

«Оскільки вже відомо про дату та годину підготовчого судового засідання ми закликаємо всіх небайдужих тернополян, активістів громадських організацій прийти на засідання суду з метою недопущення затягування цієї справи.

Адже вона є резонансною та буде впливати на хід виборів для ВО «Свобода», членів якої неодноразово ловили на хабарах. Справедливий розгляд цієї справи врешті має покласти край масових «заробітків» чиновниками міської ради», – наголошує Олексій Станько.

Нагадаємо, Володимир Камінський був затриманий за підозрою в отриманні хабара у розмірі 217 тис. грн. Генеральною прокуратурою України спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ України було викрито протиправну корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови, депутата Тернопільської облради Володимира Камінського.

Він, займаючи відповідальне становище, з метою незаконного особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста Тернопіль.

Зокрема, у посадовця під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів у сумі 135 тис грн, які він вимагав та отримав від громадянина за надання у користування земельної ділянки.

Загалом заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис грн.