П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі презентували книгу про донецький аеропорт

Презентація книги Сергія Лойка «Аеропорт» відбулася 13 вересня у Тернопільській обласній філармонії. Тернополяни та гості міста мали змогу поспілкуватися з автором, придбати книгу, а ще отримати автограф.

Роман «Аеропорт» відтворює достовірні реалії війни. Як підкреслює сам автор, його твір на лише про донецький аеропорт, він охоплює події на цілому Сході України. Книга видана російською та українською мовами. Проте, як наголошує Сергій Лойко,  саме російська досконало передає всі події, емоції та жаргон військових.

У романі переплетено декілька сюжетів — історій з життя різних людей, яким у фіналі судилося зустрітися в донецькому аеропорту.

книга-аеропорт1книга-аеропорт

Присутнім на презентації книги військовим голова Тернопільської ОДА Степан Барна вручив нагороди за участь в бойових діях на території антитерористичної операції. Очільник області особисто подякував журналістові за те, що на сторінках своєї книги той зумів точно змалювати картини подій, що відбувалися на війні.

«Війна для Тернопілля — це понад 3,5 тисячі мобілізованих, — наголошує Степан Барна. — Коли у мене питають, скільки на теренах нашої області є волонтерів, я відповідаю: 1 мільйон 100 тисяч осіб.

Дивуються. Однак це правда, адже практично кожен — від дорослих до малечі — допомагає хто як може. Хтось — продуктами харчування, інший — плете сітки, дехто має змогу дати добровільні внески, а хтось ще інший, як волонтер безпосередньо доставляє зібрану допомогу на Схід».

Довідка

Сергій Лойко —  російський журналіст, письменник, фотограф, кореспондент газети “Лос-Анджелес Таймс”. На шпальтах вказаної газети неодноразово з’являлися статті про Україні під час Майдану, і під час війни на Сході.

Автор — очевидець революції на Майдані та анексії Криму. Відтак поїхав у зону АТО й залишався там багато часу. Сергій Лойко — єдиний іноземний кореспондент, який перебував разом з солдатами на оточеному бойовиками Донецькому летовищі.

Результатом важких буднів з військовими стало чимало вражаючих і сильних фотознімків, а також 40 годин записів розмов з кіборгами, які й лягли в основу презентованого роману «Аеропорт». Книга ілюстрована фотографіями Сергія Лойка.