Четвер , 28.03.2024

Гарячу воду обіцяють повернути тернополянам до кінця тижня

Через борг КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” за електроенергію у розмірі 2 млн грн тернополяни знову залишились без гарячої води.

Вирішити цю проблему обіцяють до кінця тижня, повідомляє “20 хвилин”.

Проблеми з постачанням гарячої води виникли у понеділок, 31 серпня. Така ж проблема виникала два місяці тому, і також через заборгованість.

Як пояснив директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак, аналогічна проблема виникала в грудні минулого року та квітні цього року. Причина банально проста – борги. Підприємство не отримало по завершенню опалювального періоду плату за тепло від бюджетних установ, які цього року фінансуються за рахунок субвенцій.

– Виправити ситуацію у грудні нам допомогли, виділивши кошти з міського бюджету, – каже пан Чумак. – Але підприємство не може постійно звертатись до міського бюджету. Тому звернулись з проханням у податкову адміністрацію повернути частину податку на додану вартість. Ми отримали відповідь, що це може бути у вересні. Наша провина, що ми не попередили населення, що можуть виникнути проблеми з гарячою водою, але до кінця тижня цю проблему вирішимо.