П’ятниця , 29.03.2024

Для тернопільських школярів проводять пізнавальні авіаекскурсії

Талановитий педагог Галина Кізілова завжди намагається організовувати для своїх учнів корисні розвиваючі заходи, зустрічі з цікавими людьми, художні пленери в Тернополі та за його межами, пізнавальні екскурсії. Одним із таких позакласних заходів стали відвідини Міжнародного аеропорту “Тернопіль”.

Але ж аеропорт не приймає регулярних рейсів, та й літаків там мабуть немає, що ж там цікавого? Мабуть одні руїни – скаже хтось зі скептиків. Та насправді не все так погано, аеропорт має діючу ліцензію, є базою для декількох приватних літаків і завжди готовий прийняти прилітаючі з інших аеропортів повітряні судна. Тож показати і розказати є про що.

У ролі екскурсоводів виступили місцевий знавець авіаційної справи Олег Семців та перший заступник директора аеропорту Леонід Кожевников.

– Україна по праву вважається однією з розвинутих авіаційних країн світу, адже у нас виробляються не лише окремі комплектуючі, а й готові літаки різних класів, від легких 2-місних, до над важких вагою у понад 250 тон. І про це потрібно розповідати, аби заслуги наших спеціалістів не присвоювали собі політики з інших держав, (таких як приміром росія). – розповідає Олег Семців – Ідея даної авіаекскурсії виникла кілька місяців назад, коли я на запрошення Галини в рамках виховної години знайомив учнів з загальною історією авіації. Дітей настільки зацікавила авіаційна тематика, що було прийнято рішення перейти до більш практичної частини на базі повноцінного діючого летовища.

За словами пана Олега, про створення повноцінного авіамузею на території аеропорту поки можна лише мріяти, але кабінетна експозиція керівництва летовища уже зараз частково поповнюється інформаційними плакатами, авіалітературою, моделями літальних апаратів і це лише початок.

Загалом же під час екскурсії діти мали змогу ознайомитись із загальною історією аеропорту, специфікою роботи його окремих підрозділів.

А також зробили фото на фоні живописної роботи відомого тернопільського художника, Богдана Ткачика, що не один десяток років прикрашає основний зал очікування головного терміналу.

А також ближче познайомитись з аеродромною технікою та старенькими трудягами – літаками Ан-2, що стоять на пероні.