Четвер , 25.04.2024

Мандруємо на Смарагдовий острів

Ірландія – одна із найулюбленіших країн для туристів із Західної Європи. Щороку цю країну відвідують понад шість мільйонів людей. Варто врахувати, що населення Ірландії становить лише 4,5 млн. Таким чином, на кожного жителя країни припадає більше одного туриста.

Туристичну привабливість Ірландії можна розділити на дві частини – старовинні міста із захоплюючою архітектурою та природа. Причому саме природа є головною родзинкою Ірландії, яку ще часто називають Смарагдовим островом.

Пішохідний маршрут “Кільце Керрі” – найбільш популярний в Ірландії. Починається маршрут у невеличкому містечку Кілларні. Поруч з початком маршруту розташований однойменний національний парк. На маршруті можна оглядати неймовірної краси ліси, захоплюючі озера і яскраві водоспади. Також на цьому маршруті розміщені так звані “кліфи” – похилі скелі, які досягають висоти майже на 200 метрів. Розташовані ці скелі на атлантичному узбережжі.

керри1керрі2

“Кільце Керрі” задовольнить апетити любителів екстриму і зможе у повному обсязі передати усю красу Ірландії.
Унікальні ірландські пейзажі прикрашені не менш видовищними і вражаючими старовинними замками. Кількість замків в Ірландії просто надзвичайно велика. Вони розміщені у кожному графстві країни. Але водночас також і величезна кількість міфів про чаклунів, тролів та леприконів, які мешкають у цих замках.

Вивчення міських пам’яток архітектури варто розпочати все ж таки з Дубліна – столиці країни, у якій проживає чверть всього населення Ірландії.

Дублінський замок відчинений для відвідин туристами, але головне не потрапити туди в момент державних церемоній. Починаючи з 1922 року, у замку проводять офіційні прийоми глав іноземних держав. Під час таких прийомів замок зачинений для туристів.

Цікаво, що Дублінський замок різноплановий у його використанні. У підземеллях замку регулярно проводять концерти, а в крипті королівської каплиці розміщений музей мистецтв.

Дублін3Дублін4

Саме в Дубліні знаходиться пивоварня, на якій варять знамените пиво Гіннес. Це підприємство, яке засноване іще у 1759 році, доступне туристам як для екскурсій, так і для того, щоб провести дегустацію знаменитого ірландського пива.

Перебуваючи у столиці Ірландії, обов’язково варто відвідати площу Темпл-Бар. Вона приваблива вузькими вулицями, побудованими ще у часи середньовіччя. Сучасності цій старовинній частині міста надають чисельні паби та нічні клуби.

Дублін5килларни

Для любителів гострих відчуттів також приготовлений сюрприз – нічна екскурсія “Привиди Дубліна”.

Не менш привабливим для туристів є місто Корк. Недалеко від нього знаходиться середньовічний замок Бларні. Замок добре відомий тим, що в його стіну вмонтований Камінь Красномовства. Кожен відвідувач, який поцілує цей камінь, буде наділений даром красномовства. Легенда це чи реальність – можна перевірити тільки під час подорожі Ірландією.

Відвідуючи будь-яку країну. Варто відвідати не тільки її найгарніші міста, але і села. В Ірландії сільською візиткою країни є невелике селище Адер з населенням близько 1000 чоловік. Адер має славу одного з найгарніших сіл, яке яскраво передає всю пишність Ірландії. В Адері також знаходиться однойменний замок, який відкритий для відвідин туристами.

Ірландія також добре відома і своїми цікавими традиціями та святами. День святого Патріка – національне свято країни, яке на смарагдовому острові відзначають весь тиждень і який набирає популярності в ряді інших країн.

А ось день святого Освальда, який відзначають 29 лютого, менше відомий. Це свято цікаве тим, що в цей день жінки отримують право робити пропозицію чоловікам. Представники сильної статі, звичайно що мають право відмовити, але у випадку відмови, вони змушені заплатити чималий штраф.