Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині водій навмисне переїхав пастуха корів

Тіло місцевого мешканця за межами села Заздрість, що на Теребовлянщині, виявили односельці.

Повідомлення про це надійшло у місцевий райвідділ міліції. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що чоловіка, 1959 року народження, напередодні збив автомобіль.

– Проведеними оперативно-розшуковими заходами та за активної допомоги місцевих жителів, нам вдалося встановити причетних до смерті селянина, – розповів начальник Теребовлянського райвідділу міліції Віктор Волощук. – Це був місцевий житель села Заздрість, 1993 року народження.

Після дорожньо-транспортної пригоди водій з місця події втік.

Односельці кажуть, що потерпілий був хорошою людиною, із сусідами не конфліктував. Сім’ї не мав, утримував господарку, за рахунок якої і виживав. Зникнення чоловіка помітили сусіди вранці.

Одна із жінок побачила на полі худобу зниклого чоловіка, підійшовши ближче, виявила і тіло господаря.

Більше доби знадобилося правоохоронцям, щоб встановити та піймати підозрюваного у вбивстві. Ним виявився місцевий мешканець. За словами міліціонерів, чоловік випасав корів на полі, коли до нього під’їхали автомобілем два сусіда у стані алкогольного сп’яніння.

Між односельцями виникла суперечка через худобу. Водієві не сподобалося, як селянин випасає корів. Завершилася сварка тим, що власник автівки сів за кермо та наїхав на чоловіка. У скоєному останній зізнався.

Слідчі Теребовлянського райвідділу вже оголосили 22-річному молодикові про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за статтею 115 ККУ – умисне вбивство.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років. Теребовлянський районний суд виніс ухвалу про обрання запобіжного заходу підозрюваному – тримання під вартою.

На даний час проводиться досудове розслідування. Після його завершення суд визначить міру покарання, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.