Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині уже горять три родовища торфу

Внаслідок необачного випалювання сухої трави та стерні зростає кількість пожеж покладів торфу, повідомили сьогодні, 1 вересня, в управлінні ДСНС у Тернопільській області.

Зокрема, вже четвертий день рятувальники гасять торф’яну пожежу, що виникла 29 серпня поблизу села Андруга Кременецького району. Ще два випадки горіння торфу зареєстровано 31 серпня.

торф2

Зокрема, о 07:53 на відкритій території у селі Посухів Бережанського району виникла пожежа сухої трави та осередків торфу. Вогнем знищено суху траву та торф  на  площі близько 0,015 га. Причина займання та матеріальні збитки встановлюються. Пожежу локалізовано, триває її ліквідація.

О 10:20 виникла пожежа торфу на відкритій території в селі Краснолука Лановецького району. Вогнем знищено суху траву та осередки торфу на площі орієнтовно 0,04 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 11-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління та місцевими мешканцями із залученням трактору Т-150, який залучали для підвозу води. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Матеріальні збитки встановлюються.