Четвер , 25.04.2024

“Ниву” і ФК “Тернопіль” оштрафували за договірні матчі

По 100 тисяч гривень штрафу і мінус три очки у чемпіонаті – таке покарання для обох тернопільських клубів за договірний матч.

2 вересня 2015 року відбулося засідання Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, на якому було розглянуто заяви Комітету з етики та чесної гри по п’яти матчах, повідомляє Федерація футболу України.

Матч чемпіонату України першої ліги 16 листопада 2014 року між командами “Нива” (Тернопіль) – ФК Тернопіль (Тернопіль), а також матчі чемпіонату України молодіжної першості (U-21) 07 березня 2015 року між командами ФК Карпати Львів – ФК Олімпік Донецьк та 24 квітня 2015 року між командами ФК Олімпік (Донецьк) – ФК Динамо (Київ) визнані, як такі, що відбулися із вчиненням дій з маніпулювання результатом матчу.

У результаті, до порушників застосовані наступні дисциплінарні санкції: ФК Тернопіль (Тернопіль) і ФК Нива (Тернопіль) позбавлені по три турнірних очки у чемпіонаті України з футболу серед команд першої ліги сезону 2015/2016 рр. та зобов’язані сплатити обов’язкові грошові внески у розмірі 100 000 (сто тисяч) гривень кожний.

Таким чином після прийняття цього рішення в активі ФК “Тернопіль” залишається лише 2 очки, у “Ниви” –  1 очко. З таким “договірним” доробком наші команди опускаються відповідно на передостаннє і останнє місця у турнірній таблиці.