Четвер , 28.03.2024

У Авакова кажуть, що одного Камінського на лаві підсудних замало

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пояснив причину перенесення судового засідання у справі заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського.

“17 серпня слідчий МВС направив на узгодження у Генеральну прокуратуру обвинувачу вальний акт стосовно Володимира Камінського з обвинуваченням по статті 368 ч. 3 – отримання неправомірної вигоди або простіше кажучи хабаря. По цій статті суд може призначити покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років!” – пише Антон Геращенко.

За інформацією радника міністра,  19 серпня прокурор Микола Проданець повернув обвинувачу вальний акт слідчому МВС зі зміною статті обвинувачення із “жорсткою” 368 на “м’яку” 369 ч.2, за якою максимальний термін покарання штраф або гарантований умовний термін.

“При цьому ніяких пояснень потерпілі, у яких заступник мера неодноразово вимагав хабарі, – не отримали, – обурюється Геращенко. – Так само і не отримали пояснень, чому слідство проводилося тільки у відношенні Володимира Камінського, а співробітники Тернопільської міської ради, дії яких також були задокументовані оперативниками (а це заступник міського голови Вікторія Остапчук і начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека) в суд не пішли?”

звернення-Геращенко

Радник міністра повідомляє, що дізнавшись про ці кричущі факти, він 7 вересня подав депутатське звернення на адресу Генерального прокурора з вимогою провести перевірку законності прийнятого такого рішення.

За словами Геращенка, 16 вересня перше судове засідання у справі Камінського не відбулося тому, що Генеральний прокурор звернув увагу на його звернення і прийняв рішення провести “перевірку такої дивної доброти і приязні прокурора Проданця до Володимира Камінського”.

Відтак, суд по Камінському перенесений на 23 вересня.

Нагадаємо, 19 травня цього року Володимир Камінський був затриманий при отриманні хабаря у розмірі 133 тисячі гривень.

20 травня Печерський суд призначив Камінському міру запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внести заставу у розмірі 97 тисяч гривень. Камінський вніс заставу і вийшов на свободу.