Четвер , 28.03.2024

У Тернополі бандити викрали чоловіка і катували його, вимагаючи гроші

Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вимагання, вчинене повторно, та незаконне заволодіння транспортним засобом інкримінують правоохоронці двом раніше судимим мешканцям обласного центру.

За словами слідчих, 15 вересня із заявою до Тернопільського міськвідділу міліції звернувся тернополянин, 1979 року народження. Він заявив, що невідомі чоловіки, перебуваючи в його квартирі, зв’язали йому руки, побили та вимагали гроші.

– На місце події виїхала слідчо-оперативна група, – розповідає заступник начальника слідчого відділення слідчого відділу Тернопільського міськвідділу міліції Сергій Кисіль. – Після проведення перевірки ми встановили, що потерпілий, знаходячись на одній з квартир на вулиці Слівенській, незаконно утримувався двома правопорушниками, які завдали йому тілесні ушкодження, вимагали гроші. Не отримавши кошти, правопорушники незаконно заволоділи транспортним засобом потерпілого – Мерседесом.

викраденнявикрадення1

Правоохоронці з’ясували, що один з викрадачів поїхав у напрямку проспекту  Степана Бандери. Черговий наряд державтоінспекції помітив автівку на вулиці Лесі Українки.

Тікаючи, підозрюваний став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди. Він врізався в автівку, яка зупинилася на світлофорі. Автомобіль відкинуло на кілька метрів вперед, але ніхто не постраждав. Зупинившись, втікач крикнув водієві про компенсацію, і поїхав далі.

– Я їхав. Зупинився на червоне світло. Зразу, як тільки зупинився, почув свист гуми, удар, – пригадує потерпілий у ДТП мешканець Хмельницької області Валентин Манжула. – Мерседес відкинув мого Ланоса на 4 метра. Бампер мій побитий, Мерседес також пошкоджений. Водій дивний був, можливо п’яний. Він запропонував все вирішити. Дружина стогнала, у неї боліла шия. Я сказав, що треба везти дружину в лікарню, а він тихенько поїхав.

викрадення2викрадення3

Втікача наздогнали державтоінспектори. Правоохоронці затримали його відповідно до статті 208 КПК України. Зараз він перебуває в Теребовлянському ізоляторі тимчасового тримання. Іншого зловмисника міліціонери розшукують.

Потерпілому після проведеної медекспертизи медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та тупу травму лівого ока. Триває слідство.