П’ятниця , 29.03.2024

Степан Барна: “Фальсифікатори виборів у Тернополі повинні сидіти в тюрмі”

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна засудив спробу окремих політичних сил працювати на фальсифікацію чи зрив місцевих виборів.
barna Позиція голови ОДА грунтується на виявленні необлікованих виборчих бюлетенів на одній з друкарень міста Тернополя, а також на офіційних повідомленнях про даний злочин, повідомили у прес-службі обласної адміністрації.

«Факт появи додаткових незаконних бюлетенів – це не лише кричуще порушення закону, але і зневага до виборців, замість яких окремі політики вже нібито вирішили долю виборів, – зазначив Степан Барна. – Соромно, що Революція Гідності так нічого і не навчила деяких політиків, які вдалися до таких маніпуляцій».

За словами очільника області, він уже звернувся до правоохоронних органів з вимогою провести швидке та неупереджене розслідування виявлених фактів, перевірки інформації в ЗМІ щодо цієї теми, встановити усіх причетних до цього злочину та дати відповідну оцінку їхнім діям.

«Дії, спрямовані на фальсифікацію чи зрив місцевих виборів, можуть бути ланцюжками одного і того ж сценарію ФСБ Росії з дестабілізації ситуації в Україні», – вважає Степан Барна.
Позиція обласної державної адміністрації завжди була спрямована на забезпечення відкритості та прозорості виборчого процесу.  Для цього запрошені моніторингові групи як українських, так і міжнародних організацій-спостерігачів.

«Як би цього не хотіли певні екстремістські організації, вибори на Тернопільщині відбудуться за українськими законами, відповідно до норм міжнародного права», – впевнений голова ОДА Степан Барна.