Вівторок , 16.04.2024

“Чому корупційні ниточки знову в’ються на Листопадову?..”

Неймовірна корупція в українському суспільстві стала одним із поштовхів для Революції Гідності. Народ втомився усі питання вирішувати за допомогою хабарів. Режим Януковича повалили, але, як виявилось, зараз ми маємо шалену корупцію в межах нашого рідного міста.
merija

Зараз корупція у міській владі є однією з головних проблем Тернополя. Так, навесні цього року у Тернополі через хабарництво затримали заступника мера міста, свободівця Володимира Камінського.

Судовий процес закінчився і гуманність наших суддів, які присудили чиновнику лише штраф, – це окрема тема розмова.

Але цікаво й інше – заступник мера визнав свою провину і відповідно отримав легке покарання. Так значить хабар таки був? Адже заступник міського голови визнав свою провину.

Однак це ще не все. Цими днями прокуратура області направила до суду ще одну кримінальну справу щодо свободівського депутата Тернопільської обласної ради. Як оприлюднила прес-служба прокуратури області, депутат облради визнав, що взяв 30 тисяч гривень хабаря, але не для себе. Ці гроші він мав передати посадовцям з Тернопільської міської ради.

То що ж таке коїться? Корупційна ниточка знову в’ється на Листопадову… І буде витися ще довго, якщо тернопільські виборці 25 жовтня не зроблять відповідних висновків.

ВО “Свобода” уже традиційно свої передвиборчі кампанії будує на радикальних і патріотичних гаслах, які є близькими для галичан. Але насправді за цим гаслами криється процвітання корупції і хаотичні забудови, які ми зараз маємо у місті.

Тому тернополянам, не так вже й просто розібратися у цих передвиборчих маніпуляціях. Особливо це стосується представників старшого покоління.

Часто їхні голоси стають вирішальними, оскільки молоде покоління здебільшого ігнорує вибори.
А щоб не трапилося так, що знову обрали не того і не тих, першим ділом треба побороти свою пасивність і прийти на виборчі дільниці. Іще в древні часи філософ Платон говорив: пасивність громади приводить до влади злодіїв. Власне це і потрібно пам’ятати нашим виборцям.

Тому закликаю усіх тернополян проявити активність та зробити свій свідомий вибір 25 жовтня. Адже від одного походу на дільницю залежить подальша доля міста на найближчі кілька років.

Юрій Войтович, голова громадської організації “Міщанське братство