П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині загубили ключі від виборчої дільниці. Двері довелось вибивати

У Тернопільській області всі дільниці відкрились вчасно, окрім однієї в Лановецькому районні в с. Вишгородок.

0_Ternopil_25.10.2015Серед перших порушень зафіксовано недостатню кількість виборчих скриньок, видача бюлетенів без пред’явлення виборцями необхідного документа, відсутність на бюлетені номеру виборчої дільниці на виборах депутатів до Тернопільської обласної ради.

У селі Вишгородок Лановецького районну Тернопільської області голова дільничної виборчої комісії загубила ключі, двері довелось вибити, після повідомлення територіальній виборчій комісії, дільниця відкрилась із невеликим запізненням, повідомили у Громадянській мережі “ОПОРА”.

На ДВК №610931 с. Мишковичі Тернопільського району на бюлетенях, призначених для голосування за місцем перебування, не було вказано номеру виборчої дільниці з виборів депутатів до обласної ради.

У с. Малий Раковець Збаразького району, на дільниці №610387 (мала дільниця) у приміщенні для голосування наявна тільки одна стаціонарна виборча скринька та одна переносна.

В цьому випадку є ознаки порушення ст.76 ЗУ «Про місцеві вибори» в якій вказано що «мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня – не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика – не менше шести стаціонарних виборчих скриньок.

Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок».

Ще одним із зафіксованих порушень на сільських ДВК Тернопільської області є видача членами дільничних комісій бюлетенів для голосування виборцям, які не пред’являли потрібного документа (паспорта).

Такі випадки були зафіксовані на ДВК № 610319 села Торське Заліщицького району, після зауваження спостерігача такі дії були припиненні. У ДВК №6101111 села Пищатинці Борщівського району крім аналогічних випадків також були поодинокі факти голосування поза межами кабінки. Спостерігач ОПОРИ зафіксував дані випадки та звернувся у міліцію.