Четвер , 28.03.2024

Під Тернополем знайшли 99 стокілограмових бомб (ФОТО)

99 стокілограмових фугасних авіабомб за останніх кілька місяців виявили у селищі Великі Бірки, що поблизу Тернополя.

бомбаВже майже півроку піротехніки ДСНС працюють поблизу селища Великі Бірки Тернопільського району.

Фахівці групи піротехнічних робіт обстежують територію, де 20 квітня 2015 року місцеві мешканці розшукуючи кольорові метали натрапили на фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни.

З того часу поблизу місця знахідки працівниками Служби порятунку детально обстежено 0,930 га території, виявлено та знищено 168 вибухонебезпечних предметів, в числі яких 99 стокілограмових фугасних авіабомб, 35 запалювальних бомб вагою 100 та три – вагою 2,5 кг, 2 артснаряди калібром 152 мм та 27 калібром 85 мм, мінометну міну калібром 82 мм та двохсотп’ятидесятикілограмову фугасну товстостінну авіаційну бомбу.

Подія класифікована, як надзвичайна ситуація техногенного характеру, об’єктового рівня.

8 жовтня на місці виникнення надзвичайної ситуації працівники групи піротехнічних робіт вилучили з землі та зосередили в безпечному місці для подальшого знищення 2 фугасних авіаційних бомби ФАБ-100, часів Другої світової війни.

бомба1Пошукові роботи поблизу селища В.Бірки тривають, повідомили у прес-службі ДСНС у Тернопільській області.

А рятувальники нагадують: Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101».

Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!