П’ятниця , 19.04.2024

Тернополян уже лякають психотропною газетою та московськими політтехнологами

У четвер, тиражем 90 тисяч примірників, вийшов спецвипуск газети “20 хвилин” і Тернопіль почало лихоманити.

20hvylynВірніше, лихоманити почало “УХ -радіо” та його керівника, депутата міської ради Юрія Фартушняка, а вже він, схоже, свою болячку намагається нав’язати мешканцям файного міста, пише газета “20 хвилин”.

Спецвипуск «20 хвилин» – ініціатива редакції «RIA плюс», і з політичною агітацією вона мало пов’язана. Три сторінки газети присвячені дерибану землі Тернополя, підробці містобудівної документації та Генерального плану, службовим махінаціям керівників міської ради  та міського голови Сергія Надала.

Про більшість з проблемних ділянок міста, які роздають «своїм» чи незаконно забудовують, ми писали в попередні п’ять років. Це авторські розслідування, якими вдалось викрити злочинні та тіньові схеми, а головне – зупинити декілька дерибанів. Четверта сторінка спецвипуску описує, по трьох напрямках, інші корупційні діяння. Зокрема перерозподіл сфери ЖКГ чи екологічне нищення міста.

Ця інформація, певне, боляче зачепила причетних до влади в місті. За годину після того як почали розповсюджувати видання, на «УХ-радіо» стартувала трансляція аудіо-ролика. Згодом ту ж інформацію розповсюдили в соціальних мережах.

«Увага! Важлива інформація. Тернополяни стали жертвами брудної психологічної атаки, яка ймовірно організована московськими політтехнологами. На більшості зупинок громадського транспорту в Тернополі роздавали спецвипуск газети “20 хвилин”, у якій містяться матеріали сфальсифікованого змісту. Видавцем газети є кандидат в депутати до міської ради від об’єднання “Самопоміч” Юрій Штопко, а журналістом в нього працює Андрій Шкула, який також є кандидатом в депутати від “Самопомочі”.

Це не перший випадок, коли “Самопоміч” підозрюється у використанні чорних технологій та брудного піару. Минулого тижня тернополяни отримали в свої скриньки газету від так званого Антикорупційного бюро. Керівником якої є громадянин Росії. Як повідомляли тернопільські ЗМІ, цією брудною аферою керує так звана московська Лужніковська група, яка, ймовірно, здійснює керівництво виборчої кампанії “Самопомочі” у Тернополі.

Газета “20 хвилин”, яку роздавали на зупинках, ймовірно може містити частинки психотропної речовини невідомого походження, яку використовували російські найманці на сході України для нанесення шкоди життю і здоров’ю наших бійців. Тепер ці технології в Тернополі.

Якщо ви стали свідком безкоштовної роздачі на зупинках чи в громадському транспорті цієї газети з чорним піаром, затримуйте зловмисника, який це робить, та передавайте його в правоохоронні органи.» – йдеться в повідомленнях на «Ух-радіо», які «крутяться» ледь не щогодини.

Чи це хвороблива фантазія пана Фартушняка, чи це ідея когось зі сторони, а, можливо, й замовний матеріал одного з виборчих штабів, з’ясують правоохоронці. Бо ж таке звинувачення на адресу «20 хвилин» безпідставне, абсурдне і злочинне. Злочинне, тому що на радіо тиражують завідомо неправдиве повідомлення про терористичний акт, а також закликають затримувати ні в чому не винних людей.

Натомість “20 хвилин” пропонує поглянути на газету в ПДФ-версії і запевняє, що вона не зашкодить вашій психіці і навіть якщо візьмете в руки паперову версію, з вами не трапиться такого, як з керівником «Ух-радіо».