П’ятниця , 29.03.2024

Через Тернопільське СБУ луганські терористи залишилися без грошей

Щомісячний оборот фінустанови, яка працювала на терористів з ЛНР, становив майже 25 мільйонів гривень.

kanal-groshiСпівробітники УСБУ в Тернопільській області блокували діяльність фінансової установи терористів з «ЛНР», яка працювала на тимчасово окупованих територіях.
Спільники терористів акумулювали кошти з різних джерел, зокрема й з Росії та переводили на рахунки українських банківських установ. Кур’єри знімали гроші у відділеннях банків на підконтрольній українській владі територіях та готівкою завозили до т.зв. «ЛНР».

Щомісячний оборот фінустанови становив майже 25 мільйонів гривень, з яких сплачувалися «податки» т.зв. фіскальним органам терористів.

Співробітники спецслужби затримали у Києві організаторів каналу фінансування терористів та кур’єрів. У зловмисників вилучено 500 тисяч гривень. На рахунках, які використовувалися терористами, вже заблоковано понад 3,7 мільйона гривень.

Правоохоронці встановили, що фінустанова бойовиків працювала у т.зв. «ЛНР» на підставі «ліцензії» виданої комерційною структурою «Росфингрупп». Ця компанія, відповідно до угоди із «урядом», виконує функції фінансового регулятора на територіях тимчасово контрольованих бойовиками.

Затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Тривають оперативно-слідчі дії.