П’ятниця , 19.04.2024

Тренер ФК “Тернополя” розповів скільки часу його команда може протриматися у матчі із “Шахтарем”

Головний тренер ФК “Тернопіль” Василь Івегеш розповів про очікування від кубкового матчу його команди з донецьким “Шахтарем”, який відбудеться 22 жовтня в Києві. 

ivegesh– Коли розпорядок дня у ФК «Тернопіль» перед кубковою зустріччю з «Шахтарем»?

– 21 жовтня у нас відбулося ранкове тренування після якого (близько 12.00) сіли в клубний автобус і взяли курс на Київ. Розміщуємося в готелі, а далі –теоретичне заняття, сон, сніданок, виїзд на гру, яка розпочнеться 22 жовтня о 14.00.

– Чи всі футболісти готові до кубкового матчу?

– Василь Чорний тренується в основній групі, але за індивідуальним планом, всі решта здорові і готуються вийшли на футбольне поле. Також немає у нашій команді дискваліфікованих, хоча під питанням був Ігор Курило. Але передивившись всі протоколи, дійшли висновку, що Ігор має змогу грати проти «Шахтаря». Всі готуються, а хто вийде на поле стане відомо у день матчу.

 З яким настроєм їдете до Києва?

– У дома намагалися вистояти хоча б перший тайм, але не вдалося, пропусти один гол. У другому таймі суперника було не спинити. Цього разу теж спробуємо втримати нічийний рахунок в перший половині зустрічі, а далі будемо бачити. Загалом налаштовуємося на позитивний результат.

– Те, що «Шахтар» проти тернополян, можливо, виступатиме не основним складом для ФК «Тернопіль» плюс чи мінус?

– У заявці «Шахтаря» я не бачу жодного не основного гравця. В цій команді зібрані футболісти високої кваліфікації і хто б не вийшов на поле – здатен показати футбол високого рівня. В цьому могли переконатися тернопільські вболівальники, які відвідали перший матч між нашими командами. Молодь, яка вийшла того дня в основі «Шахтаря» мала подвійну мотивацію, адже для них це шанс показати себе тренеру Мірчі Луческу.

– Як впливають на психологічний стан команди останні поразки ФК «Тернопіль» у першій лізі?

– Справді, ми нині перебуваємо в нижній частині турнірної таблиці. Але ніхто рук не опускає, ми реально оцінюємо свої шанси в матчі з «Шахтарем», тому кубковий матч розглядатимемо як своєрідну підготовку до матчів у першій лізі. Загалом, не думаю, що нашу команду потрібно списувати з рахунків.

Так, нині маємо багато питань до футболістів, в яких різна степінь готовності, адже влітку одні тренувалися в Тернополі, інші – з студентською збірною. Плюс обмеженість кадрова. Ці фактори відбилися на грі команди і її нинішньому результаті. Попри те, вважаю, що всі проблеми позаду і команда з кожним днем прогресуватиме.