Четвер , 28.03.2024

У Тернополі пенсіонерка віддала шахрайці 30 тисяч гривень

 

Забрати у постарших людей мобільні телефони та заборонити підходити до стаціонарних, переховати гроші, щоб пенсіонери не знали про їхнє місце зберігання – уже до таких порад вдаються правоохоронці у зв’язку з шахрайствами.

шахрайствоСаме літні люди найбільше потерпають від телефонних аферистів, які під різними приводами виманюють у них гроші.

Батьки та бабусі, нібито рятуючи дітей від біди, добровільно віддають шахраям великі кошти.

Восьмого жовтня о 13.55 у міськвідділ міліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця, повідомили у прес-службі Тернопільської обласної міліції.

Чоловік повідомив, що годину тому невідома особа зателефонувала на стаціонарний телефон до його бабусі, 1931 року народження, та повідомила про нього неправдиву інформацію.

Додзвонювач заявив, що її онук знаходиться в міліції за злочин, а щоб його врятувати потрібні гроші. Бабуся назвала свою адресі та передала невідомій жінці майже 30 тисяч гривень.

Правоохоронці розшукують зловмисницю та радять запам’ятати певні правила, як вберегтися та не стати жертвою телефонних шахраїв:

– в першу чергу не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців по телефону;

– завжди намагайтеся перевірити отриману інформацію, а особливо, якщо вона стосується ваших рідних;

– не поспішайте переказувати гроші на незрозумілі рахунки чи передавати незнайомцям;

– негайно зверніться до міліції.

Слід пам’ятати і те, що намагання «виручити» родича за допомогою “хабара” тягне за собою кримінальну відповідальність відповідно до статті 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Тож будьте уважні! Якщо ви або ваші рідні потрапили в подібну шахрайську пастку, звертайтеся до справжніх працівників міліції в найближчий орган внутрішніх справ або за номером «102».