П’ятниця , 29.03.2024

Десятки жителів Чорткова стали жертвами візового шахрая

Десятки людей обдурив 22-річний підприємець з Чорткова. Молодик пропонував мешканцям району привабливі умови працевлашування за кордоном та візову підтримку.

groshi1Гроші брав чималі, а клієнти на візи та заробітки чекають ще й досі, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як розповів старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області Юрій Барабан, підприємливий ділок орендував приміщення в центрі Чорткова та облаштував там фіктивну фірму.

Послуги пропонував різні: візова підтримка, працевлаштування за кордоном, сімейні тури Європою, тощо.

До підприємця почали звертатися клієнти. Свою так звану допомогу чортківчанин оцінював по різному. Загалом люди платили аферисту від п’ятисот до восьми тисяч доларів. Той забирав готівку і паспорти, але працевлаштовувати чи сприяти у виготовленні віз не поспішав, а постійно виправдовувався, щодо затримання виконання послуг.

Люди чекали більше року. Обдурені клієнти почали звертатися за допомогою до правоохоронців. Поліцейські задокументували вже п’ятнадцять таких звернень.

За фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження згідно статі 190 ККУ. Триває розслідування.

Працівники поліції звертаються до мешканців краю, хто потерпів від подібного шахрайства, звертатися за телефоном 097–941-79–25 або на лінію “102″ у Чортківський відділ поліції.