Вівторок , 16.04.2024

На залізничній станції працівники викрали понад 5 тонн соняшнику

Домашній арешт, як запобіжний захід, присудили чотирьом мешканцям Тернопільської області допоки тривають слідчі дії. Чоловіків звинувачують у крадіжці з проникненням.

зерно4Піймали злодіїв “на гарячому” після опівночі на території залізничної станції “Березовиця-Острів”, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Вони викрали 5275 кілограм насіння соняшника, а також 50 мішків кукурудзи. Ховали здобуте в закинутому приміщенні компресорної станції, у повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У ході розслідування стало відомо, що до злочину причетні працівники станції – мешканці обласного центру та Тернопільського, Теребовлянського і Гусятинського районів.

За словами старшого слідчого Тернопільського районного відділення поліції Ніни Климович, викрадали насіння чоловіки з вагона-зерновоза. Зірвавши пломбу з люка, один з них стояв на даху і сипав соняшник у зазделегідь підготовлений рукав. Троє інших лише підставляли мішки знизу. Поліцейські вважають, що ходили на нічні крадіжки працівники станції не раз і не два, оскільки на землі виявили насіння пшениці та інших зернових.

Чоловіків затримали відповідно до статті 208 КПК. Проти усіх відкрито кримінальне провадження за статтею 15 частини 2 – замах на злочин та частини 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням.

Правоохоронці перевіряють затриманих до скоєння інших злочинів.