П’ятниця , 19.04.2024

Чейзу і не снилось: на Тернопільщині чотирьох дітей взяли в заручники

Неабияка кримінальна драма відбулася вчора у Шумському районі. Дітей ловили і скидали в багажник автомобіля, а потім вимагали за них викуп. Здавалося б, такі сюжети тільки у детективах.

ого-шумськЧотирьох дітей позбавив волі мешканець Шумщини. Відпустити неповнолітніх чоловік обіцяв після того, як родина кожного заплатить йому по 200 доларів, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

16 листопада у чергову частину Шумського відділення поліції Кременецького відділу звернулася мешканка села Малі Дедеркали.

Жінка повідомила, що 14 листопада близько 22.30 до неї приїхали невідомі на вантажівці та повідомили про те, що у них в кузові її син. Його звільнення вартуватиме 200 доларів США.

За словами начальника відділу слідчого управління ГУ НП в Тернопільській області Віталія Гірського, 14 листопада четверо неповнолітніх ввечері гуляли в селі. Коли попри них проїхав вантажний автомобіль марки “Сканія”, один з хлопців кинув у нього камінь та розбив скло. Після скоєного юнаки втекли.

Водій  автомобіля разом із знайомими почав їздити навколишніми селами та розшукував неповнолітніх. Знайшовши першого, запхав його в багажник легківки та поїхав у пошуках інших. Другий юнак також потрапив до багажника БМВ. Відшукавши усіх чотирьох, власник “Сканії” посадив усіх у вантажівку і почав їздити по родинах, вимагаючи компенсацію за скло взамін на дітей.

Деякі родини, шукаючи необхідну суму, бігали по сусідах, рідних та друзях.