Субота , 20.04.2024

Анталія – туристична “мекка” Туреччини

Анталія – один із улюблених курортів для любителів пляжного відпочинку. Щороку туристичну “мекку” Туреччини відвідують близько 12 мільйонів іноземних туристів.

Анталья1Море і пляжі у перше чергу приваблюють відпочиваючих у це турецьке місто.

Але вигідною перевагою Анталії над іншими морськими курортами є те, що місто багате своєю архітектурою і тут є що подивитися у перерві між водними розвагами.

Варто також відзначити, що в Анталії з повагою ставляться до туристів. Про це свідчить хоча б відкриття православної церкви, яке пов’язане з великим потоком туристів із пострадянського простору.

Пропонуємо вашій увазі 10 найбільш популярних місць, які обов’язково варто відвідати в Анталії:

Ворота-Адріана1. Ворота Адріана – одна із найбільш популярних пам’яток архітектури Анталії. Вони були збудовані на честь відвідин міста римським імператором. Знаходячись під воротами Адріана можна відчути велич древньої культури Туреччини.

2. Мечеть Йівлі зі своїм однойменним величезним мінаретом є символом Анталії. Поглянути на незвичну красу височезного мінарета можна із оглядового майданчика, об лаштованого спеціально для туристів.

3. Вежу Хидирлик через її великі округлі форми туристи називають іще масивним барабаном. Вона збудована іще у другому столітті до нашої ери і виконувала функції або маячка, або оборонної споруди. Вежа невисока, лише 13,5 метрів, але цікава своєю формою і тому приваблює туристів.

4. Етнографічний музей Суни і Інана Кирач також користується популярністю серед туристів. Тут можна побачити експозицію про побут турецьких міщан середини ХІХ століття. У програму експозиції входить обряд пригощання кавою і “стрижка нареченого”. А також, відвідавши музей, можна дізнатися як у Туреччині відбувається “ніч хни” – дівчачий вечір нареченої.

Анталья-минарет5. Пляжних туристів музеї не надто приваблюють. Але міський Археологічний музей Анталії здатний зацікавити навіть найбільш вибагливого туриста. У музеї знаходяться 14 виставкових залів, присвячені найрізноманітнішим епохам історії. Найбільш цікаві із них – це зал імператорів, мозаїчний зал та зал монет.

6. В Анталії можна відвідати парк, у якому представлені всі пам’ятки Туреччини, зменшені у 25 разів. Мандруючи у такому парку, можна відчути себе Гуллівером у привабливій країні Туреччині. І щонайголовніше, побачивши зменшену зменшену Туреччину, можна скласти собі план, що варто побачити у реальному розмірі.

7. Анталія не Єгипет, але тут також є піраміда. І вона варта того, щоб її побачити. Піраміда Сабанчі – надсучасна будова із скла та металу. Тут під скляним дахом піраміди відбуваються виставки, концерти, конгреси. У будівлі для цих заходів знаходиться 5 великих залів. Прогулянка біля скляної піраміди більш приваблива ввечері, коли вона освітлюється.

Дюден8. Водопад Дюден – одна із головних пам’яток Анталії. Каскадний волоспад складається із двох частин. Під Верхнім Дюденським водоспадом знаходиться карстова печера. Побачити її можна із прилеглої зони відпочинку.

Нижнім Дюденським водоспадом можна також любуватися борту прогулянкової яхти. Особливість Нижнього водоспаду іще в тому, що водний потік утворює дугу, яка під променями сонця, нагадує веселку.

9. Аквапарки зараз працюють практично у будь-якому місті, здавалось би цим уже нікого не здивуєш. Але атракціони в аквапарках Анталії варті того, щоб їх відвідати. Найбільш популярний в Анталії аквапарк “Акваленд”.

10. І обов’язково не пропустіть неймовірне Шоу фонтанів. Після дня, проведеного на пляжі, програма шоу зробить ваш вечір яскравим і вражаючим. Музичне світлове шоу проводиться щоденно після заходу сонця на головній площі міста. Воно просто вражає своєю величчю. Програма шоу постійно змінюється. Кожного дня фонтани Анталії танцюють під різні мелодії – як класичні, так і національні турецькі.