Вівторок , 16.04.2024

Власники розкішних авто сплатили стільки податків, що вистачить кілометр дороги відремонтувати

За деcять місяців цього року платники транспортного податку перерахували до місцевих бюджетів Тернопільщини 4,7 млн грн або 89% від нарахованої річної суми.

бмв2Зокрема, 1,1 млн грн податку або 23% від загальної суми сплачено юридичними особами та 3,6 млн або 77% сплачено фізичними особами, повідомили у відділі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Найбільша кількість громадян – платників транспортного податку, а це 57%, зареєстрована у місті Тернополі, 11% – у Тернопільському районі та майже 7% – у Теребовлянському районі.

Щодо юридичних осіб – платників транспортного податку, то 45% їх знаходиться у місті Тернополі, майже 13% – у Тернопільському районі та 10% – у Гусятинському районі.

Варто нагадати, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, а також нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні легкові автомобілі з об’ємом циліндрів двигуна більше 3000 куб. см та використовувалися до 5 років.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування. Звітний період дорівнює календарному року.

Зауважимо, що при сьогоднішній цінах на суму у близько 5 мільйонів гривень можна капітально відремонтувати один кілометр дороги.