Четвер , 28.03.2024

Збірна України зіграла в нічию зі словенами і вийшла на Євро-2016 (ВІДЕО)

Національна збірна України у повторному раунді плей-офф зіграла в нічию 1:1 зі збірною Словенії і отримала путівку на Євро-2016, який влітку наступного року відбудеться у Франції.

словения-украина3Матч у Словенії для нашої команди видався важки і драматичним.

Словенці розпочали гру дуже активно. Плюс до активності у грі додали ще й агресії і дрібних провокацій.

Відтак, на 11-ій хвилині господарі поля зуміли відкрити рахунок – у складі збірної Словенії відзначився капітан команди Цесар.

Після швидкого пропущеного м’яча рахунок у двоматчевому простистоянні став дуже хитким. У першому матчі наша команда, нагадаємо перемогла у Львові 2:0.

Однак, збірна України не розгубилася у першому таймі, а після перерви взагалі перехопила ініціативу, створюючи раз за разом небезпечні моменти біля воріт суперника.

Втім, забити вдалося лише на останніх секундах матчу.

Кампль послизнувся у центрі поля і впав. Артем Кравець підхопив м’яч, вийшов віч-на-віч з воротарем і віддав пас на Андрія Ярмоленка, який вразив уже фактично порожні ворота суперника – 1:1.

Отож, збірна України у важкій боротьбі таки здобуває путівку на Євро-2016.

Це до речі, перший Чемпіонат Європи, на який Україна пробилася з групового турніру. На Євро-2012 Україна відразу отримала путівку на правах господарки турніру.

Також це перший турнір такого рівня, на який України пробилася через стикові матчі. У 2006 році наша збірна під керівництвом Олега Блохіна брала участь у фінальній частині Чемпіонату світу, але тоді на цей турнір команда потрапила напряму з першого місця у групі.