Четвер , 28.03.2024

На Дністрі збудують одну з найбільших ГЕС у Європі

На території Дністровської ГАЕС, розташованої у місті Новодністровськ Чернівецької області, 27 листопада триває нарада щодо підготовки проекту будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі.

дністер-гес2Тернопільська делегація у складі першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Крисака, заступника начальника  обласного управління водних ресурсів Ярослава Вівчарука, начальника управління землеустрою та охорони земель Олега Малінського, директора департаменту екології Ореста Сінгалевича, заступника директора департаменту архітектури Віктора Якимчука ознайомлюється з сучасним станом будівництва та експлуатації однієї з найбільш гідроакумулюючих електростанцій в Європі.

До участі у вказаній нараді також запросили керівництво Івано-Франківської та Чернівецької ОДА.

Окрім цього, на порядку денному заплановано: ознайомлення з будівництвом Дністровської ГАЕС та історією реалізації цього масштабного інвестиційного проекту, презентація попередніх напрацювань щодо будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі, а також обговорення першочергових питань щодо підготовки проекту будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі.

До слова, ПАТ «Укргідоенерго» найбільша гідроенергогенеруюча компанія України, 100% акцій якої належить державі в особі Міністерства енергетики на вугільної промисловості України, ініціює підготовку проекту будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі. За попередніми оцінками, можливе спорудження ГЕС (потужністю 60 МВт кожна) на територіях Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.