П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільський депутат вимагає відставки уряду Яценюка

Народний депутат Олег Барна ініціював та розпочав збір підписів щодо висловлення недовіри Кабінету міністрів України на чолі з Арсенієм Яценюком.

Барна-О «Ми, депутати, підписували коаліційну угоду аби розбудовувати добробут держави, аби втілити в життя ідеї Майдану. Та, натомість, отримали реформи економіки, які звелися до «дерибану» ліквідних підприємств; пенсійна реформа звелася, фактично, лише до збільшення пенсійного віку; відсутність реформування енергетики становить питання національної безпеки нашої країни, а відсутність дієвих державних програм енергозбереження привели до напруги в суспільстві, пов’язаної з високими тарифами. Порушення бюджетного процесу для уряду стало вже фактично системним. А реформування міліції звелося тільки до зміни її назви на поліцію», – наголосив народний депутат від фракції “Блок Петра Поррошенка”.

«Таким чином, замість уряду реформаторів і патріотів ми отримали уряд  жебраків кредитів. Я не хочу уособлювати уряд в цілому, тому що є і міністри, які заслуговують на повагу, але вони нездатні переламати систему роботи даного уряду, який нездатний проводити реформи, і особливо економічні. А будь-який уряд не може побороти корупцію, якщо цей уряд очолює сам корупціонер», – висловив думку народний депутат.

«Членами уряду є міністри, які були призначені за квотами різних політичних сил. І до кожного є претензії. Тому, нам усім потрібно зараз об’єднатися і відправити цей уряд у відставку, щоб набрати нову команду реформаторів, які будуть незаангажовані впливом на них», – зауважив Олег Барна.