Четвер , 28.03.2024

У рідному селі екс-мера Тернополя дорогу відремонтують дьогтем

Погана дорога між селами Могильниця та Ласківці стала причиною того, що автобуси та автомобілі змушені їхати до райцентру з Ласковець через Буданів, а не через Могильницю, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

ЛаскивциВ результаті доводиться долати зайві 10 км відстані. Усе це несе за собою додаткові фінансові витрати, адже автомобільний транспорт на дорогу затрачає більше пального.

Критичною ситуація стає взимку. З першим снігом проблема загострюється. Не зі своєї волі жителі Ласковецького куща стали заручниками поганої дороги.

З проблемою селян ознайомився голова райдержадміністрації Юрій Ништа та зініціював проведення ремонту дороги Могильниця-Ласківці, а також внутрісільських доріг населених пунктів Ласківці, Могильниця, Романівка на умовах співпраці райдержадміністрації, Служби автомобільних доріг в Тернопільській області та місцевих фермерів.

З цією метою 3 листопада у приміщенні Ласковецької сільської ради голова РДА Юрій Ништа провів нараду за участю начальника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдана Юлика та керівників сільськогосподарських підприємств, які орендують землі в селах Ласківці та Могильниця .

Учасники зустрічі визначились із кілометражем дороги, що підлягає повноцінному ремонту. Далі було обговорено питання технології виконання дорожньо-будівельних операцій, зокрема вибір технологічного методу проведення ремонту дорожнього покриття.

Оскільки надворі листопад та йде зима, технологія покриття асфальтобетоном, яка застосовується дорожниками зараз не підходить. Богдан Юлик запропонував іншу технологію (покриття дьогтем), яка застосовується на місцевих дорогах, є менш вартісною, проте досвід показує, що дорожнє полотно стоїть тривалий час.

Під час наради було вирішено, що капітальний ремонт дороги проводитиметься у два етапи: зараз – ямковий ремонт (латання щебенем), а навесні – встановлення загального покриття.

Нагадаємо, Ласківці – це рідне село екс-мера Тернополя, народного депутата Романа Заставного та радника Авакова Михайла Апостола.