Четвер , 28.03.2024

У Тернополі парк біля 23-ої школи забудують багатоповерхівками

Сценарій забудови у Тернопільської мерії такий – спочатку вирубали дерева і облаштували автостоянку. Далі планують ліквідувати автостоянку і на цьому місці звести багатоповерхівку.

забудова-школаПро наміри міської ради збудувати багатоповерхівку в зоні зелених насаджень біля 23-ої школи у соціальних мережах повідомив Назар Зелінка, пише “Галас”.

“Був сьогодні на засіданні робочої групі по змінах до Генерального плану Тернополя, які хочуть найближчим часом узаконити. Але насправді, там дуже цікаві речі. Зокрема дещо найшов по своєму окрузі на Канаді.

Окрім так званого еко-готелю в парку Національного Відродження та зменшення площі цього парку, є ще один цікавий об’єкт. Отже, в пропозиціях змін до генерального плану пропонується ділянку на вул. Чубинського нижче ЗОШ №23, яка зараз по діючому генеральному плану і по плану зонування є територією зелених насаджень (хоча декілька років тому дерева там були зрізані, територія засипана щебенем і організована там стоянка авто) перевести в територію для багатоквартирної житлової та громадської забудови, по суті там буде багатоповерхівка”. – написав Назар Зелінка на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією Назара, ця територія вже навіть має кадастровий номер 6110100000:06:001:0015 і відведена комунальному підприємству Тернопільської міської ради “Масив”.

“Підозрюю, що найближчим часом там буде використана класична схема з інвестугодами і розпочнеться будівництво. – висловлює своє припущення депутат. – Я буду наполягати на громадському обговоренні даного питання серед мешканців мікрорайону “Канада”, якщо мешканці не будуть проти – питань немає, але якщо не погодяться на такі зміни, то разом будемо там садити дерева і відновлювати зону зелених насаджень”.

Назар Зелінка за результатами виборів, що відбулися 25 жовтня, обраний депутатом Тернопільської міської ради від “Самопомочі”. Він посів перше місце на своєму окрузі, який охоплює житловий масив “Канада”.

Нагадаємо, сьогодні, 5 листопада, відбулося громадське обговорення змін до Генерального плану забудови міста.

Тернопільська міська рада заявляє, що у місті будуть активно розбудовувати три мікрорайони – Кутківці, Пронятин і Північний. Про ущільнені забудови у міській раді мовчать.