Четвер , 28.03.2024

Бюджет Тернополя на наступний рік сягне 1,5 мільярда гривень

На третій сесії міської ради, що відбулася у вівторок, 22 грудня, депутати прийняли бюджет Тернополя на 2016 рік.

Надал3Початково сума надходжень до бюджету складе більше 1 мільярда 500 мільйонів гривень.

Заступник міського голови Вікторія Остапчук під час презентації бюджету у сесійній залі розповіла, що у бюджеті уже враховано кошти, які виділені із державного бюджету на виплату зарплати вчителям та медикам.

Проте виділених урядом коштів вистачить лише на 9,5 місяців. Працівники тих бюджетних сфер, зарплати яких фінансуються із міського бюджету, заробітною платою будуть забезпечені до кінця 2016 року.

«Наступного року на фінансування сфери житлово-комунального господарства передбачено на 20% більше коштів, аніж минулого року. Відтак, ремонти доріг, прибудинкових територій, тротуарів, об’єктів благоустрою будуть продовжуватися. Також продовжуватимемо реалізацію програми термомодернізації міста, – розповідає Сергій Надал. – Розвиватимемо надання первинної медичної допомоги, зокрема плануємо відкрити на базі школи №27 амбулаторію сімейного лікаря, у медичних закладах та закладах освіти будемо проводити заміну вікон та утеплення фасадів, відкриємо ще декілька нових груп у дитсадках, забезпечимо безкоштовним харчуванням дітей учасників АТО. Окрім того, у бюджеті передбачені кошти на облаштування нового кладовища на вул. Бригадна та для придбання декількох тролейбусів».