П’ятниця , 19.04.2024

За пів мільйона тернополянам показуватимуть температуру і радіаційний фон

500 тисяч гривень – саме таку суму планують потратити на інформаційне табло, яке встановлять на будівлі тернопільського ЦУМу.

табло2На другій сесії Тернопільської міської ради депутати затвердили програму захисту населення і території міста Тернополя від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2016-2018 роки.
Одним із пунктів цієї програми передбачено встановити сучасний монітор на ЦУМі, який буде показувати температуру повітря, час та радіаційний фон.

Слід зауважити, що таке інформаційне табло раніше було розміщене на тернопільському ЦУМі. Встановити нове табло, справа хороша, але от бентежить ціна, яку влада готова викласти з бюджету міста.

500 тисяч гривень – навіть при нинішніх цінах сума немала.
Та більше того, фахівці, які мають справу з подібною сучасною технікою, в шоці від розмаху витрат міської влади.

Тернополянин Андрій Буяк, який працює в сфері інформаційних технологій, зауважив, що зараз ринкова ціна 1 кв. м такого табло 19 500 грн.

“Зараз ринкова ціна 1 кв.метра такого табло 19 500 грн. ( з врахуванням інсталяційних послуг). Отже це табло має мати площу 25 кв.метрів, і якщо висота буде 0.5 м, то довжина має бути десь 50 метрів, тобто це приблизно від ЦУМу до кінотеатру “ПЕРЕМОГА”? – написав Андрій Буяк на своїй сторінці у Facebook.

Тобто, якщо виходити з реальних розмірів інформаційного монітору, то сума завищена у кілька разів.

табло1

Цікаво, що на сесії міськради зауваження, що до вартості такого інформаційного табло висловили і ряд депутатів. Зокрема, фракція “Самопомочі” пропонувала зняти пункт про табло з програми захисту населення.
Але більшість не прислухалися до цієї пропозиції і відхили її.

А шкода, адже за ці гроші можна було б вирішити нагальніші проблеми міста, яких у Тернополі накопичилося чимало. Скажімо, можна було б встановити кілька дитячих майданчиків або капітально відремонтувати хоча б один двір у багатоквартирному житловому будинку.