Четвер , 28.03.2024

Надал настільки “демократичний” мер, що йому навіть рекомендувати не можна

На останній сесії Тернопільської міської ради головний архітектор міста Василь Бесага отримав недовіру від депутатського корпусу.

Надал3Слід відразу ж зауважити, що недовіра, це аж ніяк не відставка. Тим паче, що у резолютивній частині рішення чітко вказано: “Рекомендувати міському голові Тернополя звільнити із займаної посади начальника управління містобудування, архітектури та кадастру – головного архітектора міста Тернополя Бесагу В. Й.”

Однак, таке рішення викликало неабияке невдоволення у міського голови Сергія Надала. Через два дні після сесії він наклав вето на депутатське рішення щодо Бесаги.

Враховуючи зміст прийнятого документу, виходить що мер наклав вето на депутатську рекомендацію, а це взагалі не вкладається в рамки здорового глузду. З одного боку мер Тернополя намагається показувати себе господарником європейського рівня, а з іншого – він просто не терпить інакодумства, що взагалі-то не має нічого спільного із демократичними цінностями.

Цікаво, що під час першої сесії міський голова Тернополя Сергій Надал заявляв, що керівників профільних управлінь представники відповідних галузей обиратимуть собі самі. Мовляв, перевізники обиратимуть собі начальника управління транспорту, вчителі – начальника управління освіти, медики – керівника відділу охорони здоров’я і т.д.

Але практика показує, що слово нашого мера суттєво розходиться з ділом.

У Тернопільській спілці архітекторів уже давно стверджували, що рівень кваліфікації головного зодчого обласного центру занадто слабкий. Але Сергій Надал закривав на це очі. Тернопільському меру не потрібно кваліфікованого спеціаліста. Тернопільському меру потрібен чіткий виконавець, який готовий виконати будь-яку забаганку у сфері будівництва та архітектури.  А істерика мера після прийнятого депутатами рішення тільки зайвий раз це підтверджує.