Четвер , 28.03.2024

За вбивство сусіда житель Тернопільщини отримав 12 років тюрми

12 років позбавлення волі – саме такий вирок виніс Чортківський районний суд  32 –річному мешканцю Заліщицького району. Чоловік жорстоко розправився з давнім товаришем.

наручники1-300x178Кривава подія трапилася минулого року в селі Синьків, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У власному помешканні було знайдено мертвим 44-річного місцевого жителя. Численні рани та крововиливи на тілі свідчили, що чоловік помер насильницькою смертю. Вже невдовзі правоохоронці встановили обставини злочину. Причетним до важкого злочину виявився сусід вбитого.

Чоловіки товаришували здавна. Та зустрічалися, здебільшого, аби випити. Не мали стабільного заробітку, перебивалися сезонними роботами, а все зароблене витрачали на алкоголь.

Напередодні трагічних подій обидва чоловіки назбирали на продаж горіхів. Плоди обміняли на спирт та до пізньої ночі «обмивали» оборудку. Наступного дня молодший із товаришів з пляшкою подався до сусіда похмелитися.  За столом пригадав, що від учорашніх посиденьок ще залишилося чимало спирту, однак сусід запевняв, що нічого вже немає. Гість сильно розізлився. Зав’язалася бійка.

Тут саме нагодився родич господаря садиби. Той хотів було заспокоїти забіяк, але безуспішно. Коли ж погрози пролунали і в його бік, вирішив не втручатися і покинув обійстя. А там події набирали кривавіших ознак. Агресія 32-річного чолов’яги дійшла піку, коли той в коморі таки знайшов посудину зі спиртом.

Вже зовсім озвірілий від люті та випитого, кинувся гамселити  господаря головою до залізної плити, штрикати ножем та вилкою, аж поки той не втратив свідомості. Спробував було привести до пам’яті, заливаючи до рота горілку, та закривавлений товариш вже ні на що не реагував. Зрештою  вбивця, ще добряче випивши, сам заснув на підлозі. Там його й застав родич убитого. Шокований побаченим, чоловік викликав правоохоронців.

Досудове розслідування завершилося вироком  – 12 років в’язниці.  Суд апеляційної інстанції залишив вердикт без змін.