Четвер , 28.03.2024

Лісівники обіцяють, що ялинка буде коштувати дешевше, ніж пляшка шампанського

Державні підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства цьогоріч заготовлять 9 тисяч новорічних красунь, аби мешканці Тернопільщини насолодилися Новорічними святами з живим ароматним деревцем.

ялинка1Водночас лісівники Тернопілля застерігають не купувати новорічних дерев без бирок (самоклеючих стрічок зі штрих-кодом), з якими законно заготовлені хвойні будуть реалізовуватися лісовими держпідприємствами цьогоріч.

Задля попередження незаконного продажу хвойних у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відкрито гарячу лінію – 52-30-02.

Відповідальною особою за новорічну кампанію 2015 року є головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Андрій Маланчук.

Якщо вам стало відомо про незаконну заготівлю чи реалізацію новорічних деревець, звертайтеся до нас на гарячу лінію – 52-30-02.

Зазначимо, що штраф за незаконну заготівлю і реалізацію хвойних значно перевищує ціну законно заготовленої ялини. Середня ціна на новорічні дерева не різниться від минулорічної і становить 53 гривні.
Штраф становитиме від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів громадян, тобто від 85 до 170 гривень і залежатиме від діаметру новорічного дерева.

Крім того, на недобросовісних громадян накладатимуться додаткові штрафні санкції за нанесення шкоди державному лісовому фонду, повідомляє прес-служба Тернопільського обласного управління лісомисливського господарства.