П’ятниця , 29.03.2024

Мер Тернополя має шанс стати президентом Асоціації міст України

23 грудня у Тернополі відбулося перше засідання Асоціації міст у Тернопільській області новообраних міських голів. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Надал5На засіданні були присутніми представники всіх міст та селищ Тернопільщини, які входять до АМУ та міські голови Хмельницького Олександр Симчишин та Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«22 січня відбудеться засідання Всеукраїнської Асоціації міст України і є ряд подібних проблемних питань, із якими зіштовхуються міські та селищні голови.

Саме тому ці питання ми будемо виносити на розгляд Асоціації міст та ставити їх перед урядом, адже наразі спостерігається реальна загроза повернення від децентралізації у протилежну сторону, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Минулого року всі громади почали відчувати позитивний вплив децентралізації, проте сьогодні є люди серед керівництва держави, які не зацікавлені у продовженні процесів децентралізації і можуть їх спрямувати у іншу сторону. Сьогодні на засіданні ми єдині у тому, що треба підтримувати реальну децентралізацію».

Виконавчий директор Асоціації міст України у Тернопільській області Ігор Гірчак каже, що регіональні засідання АМ зараз проходять у різних регіонах України.

«Одним із ключових питань на регіональних засіданнях – це визначення кандидатур на посаду Президента Асоціації міст України. У Тернопільській області одноголосно прийнято рішення висунути на цю посаду міського голову Тернополя Сергія Надал, – зазначає Ігор Гірчак. – Президент буде обиратися на Всеукраїнському засіданні АМУ 22 січня».

Міські голови Івано-Франківського та Хмельницького наголошують, що будуть підтримувати кандидатуру Сергія Надала на посаду Президента АМУ. Також вони зазначають, що міста будуть тісно співпрацювати у напрямку вирішення актуальних питань та обміну досвідом.